– Blåbjerg Friskole bygger på følgende

Skolens formål ifølge skoles vedtægter, er at udøve skolevirksomhed på følgende grundlag:

• At styrke elevernes individuelle evner og selvværd.
  • At gøre eleverne aktive og interesserede i verden omkring dem.
  • At drive en grundtvig/koldsk Friskole.

Foruden målsætningen har vi fire nøgleord, som skal kendetegne vores samlede tilgang til eleverne og undervisningen. Nøgleordene er:

• Nærvær
  • Udfordringer
  • Faglighed
  • Fællesskab

Nærvær er evnen til at være til stede her og nu med hele sin opmærksomhed. Det er en tilstand, der fremkaldes når vi kan være helt åbne og nysgerrige overfor omgivelserne, samtidig med at vi står sikkert i os selv. Det giver en udstråling af imødekommenhed og styrke. Nærværet er smilet om morgenen, kontakten i fortællingen og det bærende i lærer-elevrelationen, og nærvær er plads til alle. Udfordringer er at møde alle elever en brøkdel højere end, hvad de selv tror sig i stand til, men indenfor hvad de rent faktisk evner. Udfordringer er at blive ved med at hæve overliggeren i takt med at den rammes. Faglighed er at styrke og prioritere grundlæggende færdigheder, ikke for færdighedernes skyld, men for at kunne bruge færdighederne til at løse nye udfordringer. Fællesskab er der, hvor vi mødes og tager ansvar for hinanden. Fællesskab er morgensamling, morgenmotion, fredagssang, spisetid, lejrskole, skolefest og meget meget mere.